Aspecte cheie pentru a avea grija de piscina dvs. si a o mentine in conditii optime
- 10 Jun 2024
- Casa si Gradina
- Curatati atat peretii, cat si fundul piscinei
- Igienizati sistemul de filtrare, precum si skimmer-urile
- Umpleti piscina cu apa daca ati avut-o goala
- Reglati valoarea pH-ului apei din piscina
- Aplicati tratarea apei
- Efectuati intretinerea calitatii apei
- Verificati restul elementelor pentru a avea grija de piscina dvs
Se apropie vremea buna si este timpul sa descoperiti piscina (pentru cei care au facut-o) sau sa o pregatiti. Ce este nevoie pentru a avea grija de o piscina? Fiti atenti, va explicam mai jos.
Daca nu ai efectuat inca nicio intretinere la piscina sau nu ai instalat-o si esti ingrijorat de ingrijirea pe care o poate presupune... Respira! Este mai usor decat pare. Trebuie doar sa cunosti partile esentiale pe care trebuie sa le verifici.
Exista o serie de pasi pe care trebuie sa ii facem pentru a avea grija de o piscina . Pur si simplu sa le faci bine si cand este cazul, este suficient pentru a-l avea la zi si in conditia de a face o baie ori de cate ori ai chef.
Curatati atat peretii, cat si fundul piscinei
Daca am scos apa din piscina pentru a o „inchide” pe vreme rea, acesta va fi primul pas pe care trebuie sa-l facem : curatati atat peretii, cat si fundul piscinei cu un produs detartrant specific cu care puteti apoi sa clatiti usor. apa. Nu folositi jeturi sau masini de spalat cu presiune! Nu sunt potrivite pentru ingrijirea oricarui tip de acoperire pentru piscine.
Igienizati sistemul de filtrare, precum si skimmer-urile
Purificatorul este o parte esentiala, asa ca pentru a avea grija de piscina trebuie sa fie la zi. Ideea este ca curatati bine intregul sistem de filtrare, eliminand orice reziduu ramas in el. Acordati o atentie deosebita sticlei sau nisipului pe care il poate contine si, de asemenea, celor cunoscute sub numele de skimmer-uri care sunt responsabile de colectarea apei pentru filtrare ulterioara.
Umpleti piscina cu apa daca ati avut-o goala
Acest pas nu are niciun mister. Deschideti robinetul si umpleti piscina la masuratorile corespunzatoare. Desigur, retineti ca sfatul expertilor este sa incepeti tratarea apei cand piscina este pe jumatate plina.
Reglati valoarea pH-ului apei din piscina
Valoarea ideala a pH-ului apei din piscina este intre 7,2 si 7,6 . Valorile care depasesc sau scad sub aceste cifre pot fi daunatoare pielii si chiar piscinei. Iti va fi foarte usor sa verifici valorile cu un contor sau poti face si regularea automat. Daca decideti sa o faceti manual, nu uitati sa utilizati un crescator sau un reducator de pH, dupa caz .
Te-ar putea interesa si: 16 idei decorative pentru a va pregati casa pentru toamnaAplicati tratarea apei
Acest pas depinde de produsul principal cu care doriti sa dezinfectati apa. Daca doriti sa o faceti cu clor , trebuie sa obtineti nivelul acestuia intre 1 mg si 1,5 mg pe litru. Se recomanda utilizarea clorului de dezinfectie rapida pentru a accelera procesul de eliminare a microorganismelor care pot fi in apa.
Daca tratarea apei urmeaza sa fie efectuata cu sare , se recomanda aplicarea de clor cu dizolvare rapida in functie de doza recomandata de producator si, ulterior, adaugarea a 3 pana la 5 kg de sare pe m3 de apa . Cand faceti acest lucru, va trebui sa porniti clorinatorul de sare si echipamentul de filtrare, precum si sa va asigurati ca pH-ul apei este la nivelurile corecte.
Efectuati intretinerea calitatii apei
Apa este protagonista in orice piscina si, ca atare, faptul ca este in conditii optime este intotdeauna esential. Algele sunt foarte prietenoase cu piscinele, nu invers si devin mai rezistente in timp. Prin urmare, va recomandam sa mentineti o anumita disciplina prin adaugarea unui produs anti-alge si a unui floculant .
Recomandarea este sa amestecati ambele substante si sa le diluati in apa si apoi sa turnati amestecul rezultat in jurul piscinei pe tot perimetrul acesteia.
Verificati restul elementelor pentru a avea grija de piscina dvs
Atunci cand folosim piscina noastra, este important sa trecem in revista toate aspectele care fac parte din ea, dincolo de cele esentiale mentionate. Verificarea, de exemplu, a starii skimmer-urilor (acele orificii prin care apa piscinei intra in sistemul de filtrare) Este una dintre sarcinile care se recomanda sa se faca pentru ingrijirea unei piscine , pe langa acestea:
- Verificati scurgerea care colecteaza apa din fund.
- Verificati starea duzelor de aspiratie si de evacuare.
- Verificati starea pompei, supapei si prefiltrului, care este cea care colecteaza cele mai mari particule.
- Verificati starea tevilor PVC si, in final, tabloul electric.