Sfaturi pentru a economisi bateria telefonului tau Android

Sfaturi pentru a economisi bateria telefonului tau Android

Daca sunteti din generatia care a trecut de la un „ telefon de caramida ” la actualele smartphone-uri , va veti aminti cu siguranta cat de aproape infinita era energia lor si cat de mult au economisit bateria. Cu toate acestea, odata cu trecerea anilor, telefoanele mobile celulare si acum cele inteligente au crescut functionalitatile pe care le pot realiza, pe langa schimbarea calitatii imaginii si a culorilor oferite pe ecran si odata cu aceasta, a crescut si consumul de energie . 

Tehnologia imbunatatita a bateriei de astazi permite ca majoritatea telefoanelor sa fie folosite cel putin o zi intreaga, cu exceptia cazului in care vizionati o multime de videoclipuri sau dispozitivul dvs. are un an sau doi. 

Daca telefonul iti ramane fara curent si nu este inca timpul sa parasesti biroul, la UnoCero va prezentam cateva optiuni pentru a preveni moartea prematura a telefonului.  

Evident, una dintre ele este sa cumparati un telefon nou , cu exceptia cazului in care inca va place telefonul actual sau bugetul dvs. este oarecum limitat. O alta varianta este sa inlocuiti bateria, in functie de telefonul pe care il aveti. 

Daca niciuna dintre aceste optiuni nu va convinge, urmati aceste sfaturi pentru a monitoriza si extinde utilizarea bateriei.

Nota vitala, amintiti-va ca experienta dvs. poate diferi in functie de telefonul si versiunea de Android pe care o aveti. 

Optimizati utilizarea bateriei dvs

Dispozitive Samsung

Dispozitivele Samsung sunt echipate cu o caracteristica la indemana care optimizeaza automat performanta bateriei .  

Aceasta functie inchide aplicatiile de fundal si verifica daca unele consuma prea multa energie. Desi Samsung efectueaza optimizarea zilnica in mod implicit, puteti verifica daca functia este activata . 

Accesati aplicatia Setari de pe dispozitivul dvs.  

Selectati optiunea de ingrijire a bateriei si a dispozitivului .  

Aici puteti verifica starea curenta a bateriei , stocarii si memoriei dvs.  

Desi optimizarea automata este activata in mod implicit, puteti alege daca doriti ca telefonul sa reporneasca automat atunci cand este necesar sau daca preferati sa il reporniti manual .  

Pentru a face acest lucru, derulati in jos, selectati Optimizare automata si activati sau dezactivati  Repornire cand este necesar.

Pixeli si alte dispozitive Android

Spre deosebire de alte dispozitive Android , unele telefoane nu au un instrument de optimizare generalizat , desi aplicatia dvs. poate fi optimizata in mod implicit. 

Cele mai cautate jocuri pentru fete Te-ar putea interesa si: Cele mai cautate jocuri pentru fete

Dispozitive Samsung

Pentru a preveni rularea aplicatiilor in fundal si descarcarea bateriei , dispozitivele Samsung ofera optiunea de a le pune in „ repaus ”. Acest lucru ii impiedica sa primeasca notificari sau actualizari, desi trebuie avut in vedere faptul ca ar putea fi reactivate atunci cand sunt utilizate din nou. 

Daca nu doriti ca aplicatiile de dormit sa continue sa ruleze in fundal, le puteti pune in „ somn profund ”.  

Aceasta setare asigura ca aplicatiile ruleaza doar in fundal atunci cand sunt deschise si le impiedica sa reia activitatea in fundal chiar daca le utilizati din nou. 

Desi dispozitivele Samsung au o setare automata pentru a pune in repaus aplicatiile inactive, puteti face acest lucru si manual .  

Cu toate acestea, este important sa retineti ca nu trebuie sa suspendati aplicatiile esentiale pe care le utilizati pentru comunicarea zilnica sau pentru lucru, deoarece nu veti primi notificari de la acestea. 

In continuare, vom explica cum sa gestionam aplicatiile de dormit  :

Deschideti aplicatia Setari pe dispozitiv si mergeti la sectiunea de ingrijire a bateriei si a dispozitivului . 

Selectati optiunea Baterie > Limite de utilizare in fundal. 

Daca nu ati facut-o deja, activati Puneti in repaus aplicatiile neutilizate , astfel incat telefonul sa poata pune automat in repaus aplicatiile pe care le utilizati rar. 

Pentru a activa manual aplicatiile pe care nu le utilizati frecvent, alegeti optiunea Aplicatii Sleep . Pentru a adauga o aplicatie, atingeti pictograma Mai multe din coltul din dreapta sus al ecranului si selectati aplicatiile dorite. Apoi, apasati butonul Adaugare. 

Puteti elimina aplicatii din lista selectand pictograma cu trei puncte din coltul din dreapta sus al ecranului si alegand optiunea Stergere . Dupa ce ati terminat de selectat aplicatiile, alegeti din nou optiunea Stergere. 

Urmati pasii de mai sus pentru a adauga sau elimina aplicatii de somn profund, precum si pentru a adauga sau elimina aplicatii din lista de aplicatii care nu dorm niciodata. 

Pixeli si alte dispozitive Android

Dispozitivele Android precum Google Pixel folosesc modul Doze , o caracteristica introdusa in Android 6.0 care asigura ca aplicatiile nu consuma energia bateriei atunci cand telefonul nu este utilizat. Nu este nevoie sa faceti nimic, modul Doze se activeaza automat cand telefonul este deconectat si fara miscare pentru o anumita perioada. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Sfaturi pentru a economisi bateria telefonului tau Android

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×