6 elemente care nu pot lipsi din gradina ta

6 elemente care nu pot lipsi din gradina ta

Vreti sa profitati cat mai mult de spatiul din gradina? Cu cateva modificari si elemente o puteti face sa devina locul dvs. preferat.

Unul dintre cele mai apreciate spatii din case sunt gradinile, deoarece se umplu de viata si bucurie, mai ales atunci cand locuiesc intr-un oras. In acest articol vom impartasi 10 elemente care nu pot lipsi in gradina dvs. si care il vor face un loc mai primitor.

O gradina actioneaza ca un complement arhitectural care aduce frumusete si confort caselor. In umanitate au fost folosite din cele mai vechi timpuri, fiind foarte faimoase cele din Mesopotamia. In plus, multe culturi si-au dezvoltat propriile stiluri, precum estul sau engleza.

Astazi este obisnuit sa proiectezi gradini folosind diferite influente, in functie de gusturi, nevoi si spatiu. Pentru a planifica proiectarea unei gradini este convenabil sa efectuati un proces de analiza, evaluare si sinteza .

1. Sistem de irigare sau furtun

Pentru a avea grija de o gradina este esential sa aveti un sistem de irigare bun care sa permita plantelor sa se mentina hidratate. Prin urmare, in aceste spatii trebuie sa existe un furtun sau un dus. Cu toate acestea, este important sa aveti grija de estetica.

In acest sens, puteti cumpara baze pentru a rula furtunul pentru a o mentine in ordine. In plus, este recomandabil sa utilizati duze care va permit sa reglati presiunea si modul de pulverizare a apei. In ceea ce priveste dusurile, exista modele care, datorita esteticii lor, functioneaza ca elemente decorative.

2. O livada

Dintre elementele care nu pot lipsi in gradina, gradina aduce mari avantaje deoarece va permite sa aveti alimente aromate si proaspete. Poate fi adaptat in functie de spatiu.

Exista gradini verticale care sunt agatate pe pereti, gradini de scari si altele care sunt plantate direct pe sol. Desi pare o sarcina complicata, poate fi de fapt foarte simpla. Mai ales daca se aleg speciile cele mai rezistente si usor de cultivat.

Piese de mobilier atemporale si de decor care nu se demodeaza niciodata Te-ar putea interesa si: Piese de mobilier atemporale si de decor care nu se demodeaza niciodata

3. Iluminare buna

Dintre elementele care nu pot lipsi in gradina, iluminatul este pe primul loc, deoarece va permite sa va bucurati de acest spatiu si noaptea. Exista mai multe optiuni care trebuie alese in functie de stilul si atmosfera pe care doriti sa o atingeti.

Puteti opta pentru un felinar pentru a da un stil clasic, romantic si cu iluminare moale. O ghirlanda de becuri, precum cele folosite la Craciun, realizeaza, de asemenea, acel efect romantic si cu un stil tineresc.

Dimpotriva, unele reflectoare sau lampi de tavan ofera un caracter mai modern si mai luminat. Puteti amplasa lanterne solare, care merg foarte bine in clima calda si sunt prietenoase cu mediul.

4. Gratar

Gradinile, balcoanele si terasele sunt locuri ideale pentru a avea un gratar care va permite sa va bucurati de o dupa-amiaza cu prietenii si familia. Cel mai bun lucru este ca in fiecare zi exista mai multe optiuni care se adapteaza la preferinte. Exista chiar butoaie care va permit sa gatiti mancare fara a produce atat de mult fum si mirosuri precum gratarul traditional.

5. Alimentator sau casa pentru pasari

Sosirea pasarilor si a fluturilor in gradina lumineaza acest spatiu si il umple de viata. Cu toate acestea, pentru a atrage aceste tipuri de animale, trebuie sa creati un mediu propice care sa le ofere siguranta si hrana.

Cel mai bine este sa aveti un alimentator sau o casa de pasari. Acolo pun seminte si apa, in cazul pasarilor. Daca doriti sa atrageti fluturi, trebuie sa plantati flori care sa le atraga.

6. Spatiu pentru relaxare

Un studiu al Garden Organic and Sustain a analizat mai multe articole din literatura stiintifica despre profiturile gradinaritului comunitar si cultivarea alimentelor pentru sanatatea mintala si fizica. Constatarile indica faptul ca este o lucrare care are multiple beneficii pentru sanatate : reduce stresul, permite dezvoltarea abilitatilor cognitive, ajuta la atenuarea simptomelor dementei si la reducerea comportamentelor agresive.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 6 elemente care nu pot lipsi din gradina ta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×