8 pasi pentru a-ti proiecta gradina acasa

8 pasi pentru a-ti proiecta gradina acasa

In ultima vreme, din cauza caldurii ambientale, se vorbeste mult despre terase si balcoane. Cu toate acestea, unii cititori foarte norocosi mi-au scris recent pentru a ma intreba putin despre cum sa-si aranjez si sa-si amenajeze gradina. Asa ca astazi va dedic aceasta postare.

Celor norocosi care au  gradina : „ aceasta postare este pentru tine! ”. Pregateste-te un ceai cu gheata si fii atent ca iata cei  8 pasi pentru a proiecta o gradina perfecta .

Pasul 1 - Stilul gradinii tale

E timpul sa te asculti, ai norocul sa ai o gradina, asa ca cum vrei sa fie? Ofera-ti placerea de a crea acolo stilul pe care ti-l doresti cel mai mult.

Te-ai putea gandi la un stil salbatic, Zen, organizat, recuperat, boem sau foarte mediteranean... Daca vrei mai multe idei, viziteaza aceasta tabla speciala pentru gradini Pinterest.

Pasul 2 - Alegeti sau creati centrul de interes

Este pur si simplu despre  crearea unei axe . Va fi ca o linie care va marca vizual spatiul pentru  a da importanta focalizarii pe care  o alegeti: o fantana, o planta, o zona cu mobilier...

Puteti marca  linia vizuala  cu pamantul, modul de cosire a ierbii, unele plante sau o poteca de piatra.

Aceasta tehnica iti va permite sa dai interes (si personalitate) gradinii tale si sa creezi adancime.

Pasul 3 - Creati latimea vizuala

Pentru a face spatiul sa para mai mare, puteti folosi  4 trucuri  surprinzator de eficiente :

- Foloseste acelasi material pe toata suprafata solului si pune-l la limitele gradinii tale.

- Aplicati tehnica axelor pe care v-am explicat-o in primul pas.

creati o axa = creati adancime = creati latime

- Simplificati aspectul plantelor dvs. si creati grupuri separate de plante si flori.

- Impartiti-va gradina in zone. Deja te pot imagina cu o fata surprinsa si neincrezatoare, dar te asigur ca realizarea de subdiviziuni va da senzatia de mai mult spatiu si va da totodata mult caracter gradinii tale. Vrei sa stii cum sa o faci? Treceti la pasul 3.

Pasul 4 - Impartiti spatiul in zone

Nu este vorba despre separarea zonelor cu un perete, este vorba doar de  impartirea subtila a gradinii in zone  precum sufragerie, gradina, odihna, lounge in aer liber, gratar, zona de joaca si tot ce va puteti gandi (dus, pictura... ).

Aceasta tehnica nu numai ca va va oferi  functionalitate  si, in consecinta, va va imbunatati viata, dar va va oferi si  amploare  asa cum am vazut inainte.

Stiu, este surprinzator, dar va asigur ca functioneaza.

Pentru a imparti cu stil si personalitate , te poti juca cu materialul podelei, de exemplu, folosind lemn pentru zona de luat masa si iarba pentru zona de relaxare. De asemenea, puteti folosi plante, garduri sau niveluri pentru a separa zonele.

Cu aceste combinatii de culori pentru dormitorul tau nu vei da gres niciodata Te-ar putea interesa si: Cu aceste combinatii de culori pentru dormitorul tau nu vei da gres niciodata

*Sfat suplimentar*

Daca indraznesti, ai putea „ascunde” putin o parte din gradina pentru a oferi, de exemplu, intimitate zonei de relaxare, sufrageriei sau solarului sau, de asemenea, pentru a-ti proteja gradina. Acest lucru va da interes spatiului si vei crea si faimosul efect surpriza.

Pasul 5 - Nu exista limite, doar viata

Daca locuiesti in oras sau intr-o urbanizare, este foarte probabil ca gradina ta sa fie delimitata de  ziduri sau garduri . Am vazut niste garduri dragute, dar peretii tind sa fie putin urati. Nici o problema! La peretele care nu-ti place, da-i viata si mult.

Foloseste  plante  si  spaliere pentru a sterge limitele gradinii tale , creand astfel un cuib verde in care te simti confortabil.

Aceasta tehnica este folosita si pentru a crea unificare intre casa si gradina ta, granitele sunt sterse.

Va sfatuiesc sa puneti o varietate de plante cu diferite culori , dimensiuni si sa incercati sa le plasati vertical direct pe perete sau zabrele.

Pasul 6 - Proiecteaza-ti podeaua

Odata ce ai in vedere axa pe care vrei sa o creezi, zonele care iti vor alcatui gradina, te  sfatuiesc sa o desenezi pe un plan . Deci,  luati un creion colorat si proiectati podeaua .

Inainte de a incepe, te poti uita la  fotografii ,  inspiratii  (ai aici tabloul de Pinterest cu gradinile mele speciale) sau mergi in  magazinele specializate  pentru a afla posibilitatile pe care le ai in materie de sol: gazon, iarba, plante, lemn, pietre, caramizi, pietris , muschi intre caramizi sau pavaj. De acolo poti desena cum iti doresti podeaua: aceeasi pe toata suprafata sau diferita in zone.

Pasul 7 - Lumina este importanta si in aer liber

Este important pentru ca o parte din gradina dumneavoastra poate avea umbra. Daca doriti sa atrageti mai multa lumina, tehnicile sunt aceleasi ca in interior:  utilizati culori deschise  si  materiale reflectorizante .

*Sfaturi suplimentare*

- Nu uita sa instalezi o lumina exterioara care sa iti lumineze noptile de vara, aici ai o atmosfera grozava.

- Dupa ce ati finalizat pasul 1, nu uitati sa-l iluminati. Un put bine luminat va va oferi o gradina de lux!

- Fiecare pas, cabina, anumite plante pot avea nevoie de o sursa de lumina. Nu numai ca va fi functional, dar va da si multa personalitate gradinii.

Pasul 8 - Alegeti mobilierul si plantele

Aici, nu va faceti griji pentru ca daca ati urmat pasii anteriori, acest lucru va fi mult mai usor de facut. Cu stilul, axa, zonele, pardoseala si iluminatul definite, veti vedea  cum alegerea mobilierului si a plantelor  vine de la sine.

Daca mai aveti indoieli, amintiti-va ca  mai putin inseamna mai mult .


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 8 pasi pentru a-ti proiecta gradina acasa

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×