Unele greseli par evidente, dar ajungem sa le comitam. Iata, lista definitiva, cu aceste puncte de baza, iti va fi greu sa gresesti in designul interior al sufrageriei tale.
01. Da televizorului in centrul atentiei
Uneori este inevitabil sa avem unul in casa noastra, dar nu-i putem permite sa prezideze sufrageria noastra. Pentru inscrierea la onoruri, cel mai bine este sa aveti o sala TV. Daca nu, il putem deghiza cu o opera de arta sau cu o oglinda care sa o camufleze in timp ce este oprita.
O alta problema este distanta fata de canapea. Televizoarele actuale ofera o calitate buna a imaginii, asa ca trebuie respectata o distanta minima de 1,5m.
In plus, ar trebui sa evitati plasarea televizorului paralel cu geam pentru a evita reflexiile pe ecran.
02. Sau nu-l oferi masutei de cafea
Are foarte multa greutate datorita locului central pe care il ocupa in camera, ar trebui sa poti ajunge la el doar intinzand bratul, stand de pe canapea. La fel trebuie respectat un decalaj de 50-60cm intre canapea si aceasta masa. De asemenea, nu il puteti pune prea aproape unul de altul, deoarece accesul sau trecerea nu vor fi confortabile. Daca sufrageria dvs. este mica, o puteti inlocui cu cateva mese laterale.
03. Lipiti totul de perete
Este adevarat ca poate parea mai mare, dar riscam ca spatiul central sa fie gol. Daca camera dvs. de zi este mare, puteti plasa canapeaua in mijloc si o puteti folosi pentru a separa camerele.
04. Iluminare rece
Vorbim despre temperatura culorii, care se masoara in grade Kelvin (K) si este responsabila pentru a va face sa va simtiti confortabil acasa. Pentru living/sufragerie, alege intotdeauna surse de lumina calda – sub 3.300K – pentru a nu gresi.
In acelasi mod, este esential sa distribuiti bine punctele de lumina, dincolo de lumina generala din tavan: pentru lectura, pentru un pui de somn, pentru cand vin prietenii…, cel putin in trei din cele patru colturi ale camerei. .
05. Nu lasati lumina naturala sa intre
Sau blocati-va intrarea cu mobilier. Cu cat este mai multa lumina naturala in sufragerie, cu atat va aparea mai mare, atat de simplu. Evitati perdelele prea opace si canapelele in fata ferestrei.
06. Alegerea gresita a operelor de arta
Dupa canapea si culoarea peretilor, acestea sunt cele care vor oferi personalitate incaperii. Asa ca incercati sa evitati imprimeurile clasice ale lui Brigitte Bardot, Warhol sau Kate Moss. Daca economia te preocupa, exista site-uri web care reprezinta artisti noi la preturi accesibile.
07. Incarcarea prea multa a peretilor
Poze, rafturi, rafturi, tapet, oglinzi… Un sfat: economiseste. Daca peretele are tapet, de exemplu, este deja decorat, nu ai nevoie de mult mai mult. Daca este vopsit, puteti incarca inca un fata, dar apoi va trebui sa lasati pe altii libere pentru a compensa. Un tablou mare, o lampa de podea sau o oglinda se umple intr-o maniera curata si ordonata, mai degraba decat o compozitie cu mai multe tablouri sau foi.
08. Teme-te de culoare
Crearea unei baze neutre este un clasic atemporal, dar nu uitati sa introduceti note diferentiatoare pentru a preveni un living plictisitor.
Joaca-te cu textile si tonuri. Alege pana la maximum trei culori si combina-le pe perne si covoare.
09. Totul in acelasi stil
La fel ca in vestiar, o camera decorata cu tot mobilierul din aceeasi colectie este plictisitoare. Nu exista dinamism. Desi majoritatea pieselor de mobilier ar trebui sa fie in armonie, opteaza pentru ceva diferit, care ofera plusul. Incercati masuta laterala sau un fotoliu.
10. A nu profita de covoare
Sunt fantastice pentru distribuirea mediilor, dar de obicei gresim pe partea de a le folosi mici, astfel incat sa nu ocupe spatiu.
Covorul ar trebui sa acopere bine. Uita de covorul care are pe el doar masuta de cafea, acesta va face camera sa para mult mai mica.