Poti incarca un iPhone 15 cu un cablu de Android?

Poti incarca un iPhone 15 cu un cablu de Android?

iPhone 15 are un port USB-C, acelasi conector ca majoritatea telefoanelor Android. Una dintre marile noutati ale iPhone 15 a fost inlocuirea portului Lightning cu portul USB-C . De acum inainte, telefoanele firmei vor avea acelasi conector ca majoritatea telefoanelor Android de pe piata. Cu toate acestea, este normal sa va intrebati daca puteti folosi cablul Android pentru a incarca un iPhone 15 . Ei bine, in acest articol rezolvam misterul si va spunem toate detaliile de care ar trebui sa tineti cont.

Cu siguranta ti s-a intamplat la un moment dat ca un utilizator de iPhone sa ceara un incarcator si sa nu-l poti imprumuta pentru ca ai un telefon Android, sau invers. Aceasta lipsa de compatibilitate dispare cu iPhone 15 si iPhone 15 Pro, desi cu cateva nuante pe care nu trebuie sa le treceti cu vederea . Atentie, integrarea USB-C in iPhone-uri a fost o lovitura de cap a Apple, deoarece a starnit un mare interes in randul utilizatorilor de Android.

Compatibilitate iPhone 15 cu cablurile USB-C de la telefoanele Android

Exista multe lucruri pe care ar trebui sa le stii despre USB-C al iPhone 15. Cel mai important dintre ele este ca da, poti folosi cablul USB-C al mobilului tau Android pentru a incarca un iPhone sau a-l conecta la alte dispozitive. De altfel, acesta este principalul obiectiv al masurii Uniunii Europene care va face din USB-C portul obligatoriu pentru dispozitivele portabile de la sfarsitul anului 2024.

Exact, organismul european a dorit sa imbunatateasca compatibilitatea intre diferite dispozitive si sa permita utilizatorilor sa le incarce pe toate cu acelasi incarcator . Prin urmare, portul USB-C al noului iPhone elimina problema pe care am mentionat-o in paragrafele anterioare. De acum inainte, daca un utilizator Apple cu iPhone 15 are nevoie de un incarcator, ii poti imprumuta fara nicio problema incarcatorul pentru telefonul tau Android.

ZTE Blade V50, cel mai accesibil telefon mobil inspirat din designul iPhone-ului Te-ar putea interesa si: ZTE Blade V50, cel mai accesibil telefon mobil inspirat din designul iPhone-ului

Da, puteti folosi cablul Android pentru a incarca iPhone 15.

Portul USB-C a ajuns si in carcasa AirPods Pro de generatia a 2-a , asa ca ii puteti reincarca bateria si cu incarcatorul Android. Retineti ca iPad-urile aveau deja un conector USB-C , asa ca era deja posibil sa le incarcati cu un cablu USB-C.

Limitarea de care ar trebui sa tineti cont este ca, chiar daca utilizati un incarcator Android cu o putere de 65 W, iPhone 15 nu se va incarca la viteza respectiva . Puterea de incarcare depinde de protocoalele adoptate de producatori si ne pare rau sa va spunem ca in Android exista o mare varietate . De exemplu, OPPO foloseste standardul SuperVOOC de ani de zile, asa ca telefoanele sale se incarca la cea mai rapida putere doar daca conectam un incarcator cu aceasta tehnologie.

Prin urmare, daca folosim un incarcator OPPO SuperVOOC pentru a incarca un iPhone, cel mai normal lucru este ca acesta nu se va incarca la putere maxima. Se va incarca, da, dar mai incet. La fel se intampla si cu incarcatoarele de la alte marci precum Samsung sau Xiaomi, care si-au creat si ele propriile standarde de incarcare.

In ciuda acestei limitari a puterii de incarcare rapida, trecerea Apple la USB-C a fost o decizie care atrage deja multi utilizatori de Android . Si, spre deosebire de pana acum, o persoana cu Android poate trece la un iPhone stiind ca va putea folosi incarcatorul pe care il are deja acasa . In acest fel, economisesti banii pe care i-ar costa un incarcator nou si stii ca poti oricand sa folosesti adaptorul si cablul altcuiva atunci cand ramai fara baterie departe de casa.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Poti incarca un iPhone 15 cu un cablu de Android?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×