Ingrijirea organica a gazonului: la ce sa fii atent

Ingrijirea organica a gazonului: la ce sa fii atent

Iarba organica devine din ce in ce mai consolidata in gradinile casnice. Acest lucru se datoreaza faptului ca ofera multiple avantaje pentru mediu.

Iarba organica este un tip de sol care se mentine cu ingrasaminte naturale si nu incorporeaza niciun tip de ingrasamant chimic. Datorita acestui fapt, este o alternativa mult mai ecologica si utilizata in gradinile casnice. Exploreaza toate ingrijirile si beneficiile sale in acest articol!

Acest tip de sol atrage atentia, deoarece este o optiune durabila, deoarece se evita cheltuielile frecvente pentru achizitionarea insecticidelor. In plus, permite o mai buna gestionare a deseurilor menajere, deoarece toate deseurile organice pot fi folosite pentru a hrani gazonul.

Pasi pentru ingrijirea organica a gazonului

Pentru a obtine un gazon complet natural, este necesar sa efectuati niste pasi stricti care sunt detaliati mai jos:

1. Evaluati starea solului

Primul lucru de facut este sa examinam solul pentru a determina daca acesta contine cantitatile necesare de materie organica , un pH echilibrat , iar canalele de scurgere sunt in stare buna. Aceste aspecte sunt esentiale, deoarece fara ele iarba este predispusa sa ramana slaba, sa acumuleze buruieni si sa prezinte daune de calibru ridicat.

2. Adaugati sol vegetal si folositi iarba de calitate

Baza gazonului organic trebuie construita cu sol vegetal. In mod ideal, cantitatea utilizata ar trebui sa fie de cel putin 6 inci

Acest element permite ca fundatiile solului sa ramana ferme, sa le ofere un aer bun si sa stocheze cantitatea de apa necesara pentru a creste. La fel, iarba plantata trebuie sa fie de calitate superlativa, deoarece trebuie sa reziste timpilor de functionare a compostului organic.

3. Hraniti gazonul si ingrijiti-l intr-un mod detaliat

Cand iarba este deja plantata cu toate specificatiile mentionate anterior, ceea ce corespunde este sa o hranesti astfel incat sa poata continua sa evolueze. Din acest motiv, trebuie adaugate straturi de compost organic, precum gunoi de grajd, cenusa de lemn sau coji de oua.

6 elemente care nu pot lipsi din gradina ta Te-ar putea interesa si: 6 elemente care nu pot lipsi din gradina ta

Gazonul trebuie udat cel putin de doua ori pe saptamana . In plus, trebuie adesea taiat in sus, astfel incat sa arate uniform si sa contracareze intensitatea razelor solare.

4. Contracarati buruienile care apar pe gazon

Toate solurile pot fi expuse unor buruieni. Cu toate acestea, important este sa le tratati pentru a nu le lasa sa avanseze.

In cazul ierbii organice, este important sa o monitorizam constant pentru a detecta buruienile la timp. Dupa aceea, toate acele frunze si radacini afectate trebuie scoase cu mana.

Avantajele ingrijirii organice a gazonului

Peluzele organice ofera multiple avantaje care nu pot fi realizate pe solurile care sunt intretinute cu substante chimice. Avand in vedere acest lucru, toate beneficiile sunt mentionate mai jos.

Nu dauneaza niciunui microorganism care interactioneaza

Acest tip de iarba nu contine substante toxice, deci nu provoaca moartea microorganismelor care se aseaza pe unele dintre frunze.

Acest aspect este pozitiv. Exista diferite ciuperci si vietuitoare care furnizeaza substante nutritive benefice plantelor. In plus, beneficiul este reciproc; microorganismele vad culturile ca un loc de refugiu.

Este de inalta calitate

Ingrasamintele naturale permit solului sa mentina o textura puternica, sa stocheze umiditatea ideala si sa fie foarte poroase, astfel incat plantele sa poata absorbi nutrientii fara probleme. La fel, permit cresterea frunzelor sa fie constanta si abundenta.

Drept urmare, gazonul a incorporat toate resursele care ii permit sa fie sanatos si sa se apere de conditiile meteorologice nefavorabile.

Nu este daunator animalelor de companie

Inainte de eradicarea oricarui tip de ingrasamant chimic, mediul isi pastreaza proprietatile naturale si nu exista riscul unor schimbari drastice de temperatura. Pe de alta parte, animalele de companie se pot juca in gradina cu liniste deplina, fara riscul sa manance vreun produs care le afecteaza.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ingrijirea organica a gazonului: la ce sa fii atent

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×