Schimbarile majore pe care le-a pregatit Apple pentru iPad in 2024

Schimbarile majore pe care le-a pregatit Apple pentru iPad in 2024

Noi rapoarte sugereaza ca Apple intentioneaza sa faca schimbari majore in linia sa de iPad-uri, cu scopul de a imbunatati complet experienta utilizatorului. In anul urmator, Apple este de asteptat sa lanseze noi modele de iPad cu puternicul cip M2, inlocuind actualul M1 in iPad Air si echipand iPad mini cu cip A16 Bionic sau A17 Pro. In plus, se zvoneste modificari asupra iPad de baza a 11-a generatie.

Aceasta veste vine de la cunoscutul Mark Gurman, renumit pentru raportarile sale precise despre Apple, care a subliniat ca, in ciuda lipsei de iPad-uri si AirPod noi anul acesta si mai ales a lipsei acestora la cel mai recent eveniment al companiei Scary Fast, Apple este in sfarsit, gata pentru o reinnoire completa a liniei sale de iPad. 

Una dintre cele mai izbitoare schimbari este adoptarea ecranelor OLED pe modelele iPad Pro de 11 si 13 inci . Aceste afisaje vor oferi imagini imbunatatite, mai clare, cu un contrast mai mare si o reproducere mai precisa a culorilor. 

Noi afisaje OLED pe modelele iPad Pro de 11 si 13 inchi pana in 2024

In plus, afisajele OLED vor permite o gama mai larga de frecventa de reimprospatare, care ar putea varia de la 10Hz la 120Hz sau chiar mai rapid . In comparatie cu actualele panouri LCD iPad Pro, care au o rata de reimprospatare de la 24 Hz la 120 Hz, aceasta schimbare va aduce o experienta mai fluida pentru utilizator.

Pentru a va face o mica idee, importanta unei game largi de rate de reimprospatare consta in impactul acestuia asupra eficientei energetice si a calitatii vizuale. Reducendu-l la 10 Hz sau mai mic atunci cand afisati continut static, cum ar fi e-mailurile, bateria dispozitivului dvs. va dura mai mult.

Se poate presupune ca compania va actualiza iPad Mini, iPad Air si iPad de baza in primavara, in timp ce modelele iPad Pro vor fi lansate la evenimentul WWDC de anul viitor .

3 solutii pentru a elibera spatiu de stocare pe Gmail Te-ar putea interesa si: 3 solutii pentru a elibera spatiu de stocare pe Gmail

Dupa cum sa mentionat, Samsung Display, o subsidiara a Samsung Electronics, este responsabila – si una dintre cele mai bune marci de pe piata – de furnizarea ecranelor OLED care merg la Apple. 

In ceea ce priveste calitatea imaginii, afisajele OLED sunt considerate in prezent oarecum superioare datorita capacitatii lor de a produce negru mai profund si culori mai precise . 

Cu toate acestea, mini-LED-urile, pe de alta parte, ofera o calitate a imaginii foarte apropiata de OLED, dar la un pret mai accesibil, alaturi de bonusul suplimentar de a avea un risc mai mic de ardere a ecranului. In cele din urma, compania alege din nou calea usoara si alege sa aiba incredere in Samsung.

Apple va pune capat iPad Pro mini-LED de 12,9 inchi anul viitor

In ciuda acestor modificari incredibile aduse iPad-urilor, exista vesti mai putin pozitive pentru iubitorii iPad Pro de 12,9 inchi cu ecran mini-LED, lansat in 2022. Potrivit TrendForce, Apple intentioneaza sa intrerupa acest model anul viitor, dupa ce isi va prezenta actualizarea 13- versiunea inch. 

Desi aceasta actualizare poate insemna o crestere a pretului datorita noilor display-uri, Apple ar putea continua sa ofere iPad Pro de 12,9 inchi la un pret mai mic.

Aceasta schimbare, insa, ar putea avea un impact asupra pietei tabletelor cu tehnologie mini-LED. Anul viitor este asteptata o scadere de aproximativ 15,6% a livrarilor de tablete mini-LED. 

In ciuda acestui fapt, perspectivele pe termen lung sunt mai mult sau mai putin bune, intrucat TrendForce prevede o revenire puternica a cererii de afisaje mini-LED in urmatorii ani, cu o pondere care ar putea ajunge la 13% din livrari in 2027.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Schimbarile majore pe care le-a pregatit Apple pentru iPad in 2024

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×