4 sfaturi de care sa tii cont cand iti construiesti o casa

4 sfaturi de care sa tii cont cand iti construiesti o casa

Aceasta este doar una dintre intrebarile pe care le primim in mod regulat. Multi utilizatori doresc sa stie care sunt primii pasi de facut; pe cine trebuie sa contacteze si, mai ales, ce este cel mai important atunci cand construiesti o casa. Pentru a rezolva dubiile, am discutat cu Maria Pardo Olmedo, director de constructii, pentru a afla ce pasi ar trebui sa faca cei care se gandesc sa-si cumpere o casa noua.

1. Gasiti terenul unde va fi construita casa

Primul lucru de gasit este o locatie perfecta unde sa construiti locuinta, dar, mai ales, este obligatorie sa comandati, unei firme de specialitate, un studiu geotehnic al terenului care analizeaza proprietatile sale.si natura sa. De ce este acest lucru important? Pentru ca va defini tipul de fundatie – partea ingropata care sustine structura – de care locuinta va avea nevoie. In plus, daca pe amplasamentul ales exista deja o proprietate care nu poate fi reabilitata, aceasta va trebui demolata inainte de inceperea lucrarilor. In acest caz, este necesar un proiect de demolare.

2. Aveti un proiect
In al doilea rand, si acest punct este foarte important, trebuie sa aveti un proiect intocmit de un arhitect. Intr-adevar, arhitectul este profesionistul insarcinat cu transferul ideilor noastre pe hartie (sau plan), definind un design atractiv si functional, care respecta reglementarile aplicabile.

Si care sunt diferitele parti ale unui proiect de arhitectura?

  • Amintiri: atat descriptive, cat si constructive. Acestia explica lucrarea care urmeaza sa fie efectuata si modul in care va fi construita.
  • Planuri: documentatie grafica care reflecta distributia spatiului, dimensiunile acestuia, precum si detalii constructive si estetice care vor ajuta la intelegerea lucrarilor care urmeaza sa fie efectuate la fata locului. Cel mai indicat este sa avem planuri 3D pentru a putea vizualiza cum va fi casa noastra.
  • Masuratori: unde se va defini cantitatea si calitatea fiecaruia dintre articolele care compun proiectul.
  • Buget: costul total al calcularii fiecarui articol, dimensiunile, materialele folosite si timpul la fata locului pentru efectuarea lucrarii.

3. Vize si licenta de constructie
Trebuie avut in vedere ca inainte de inceperea unei lucrari este necesara viza de colegiu pentru proiect. Arhitectul este profesionistul care va semna toata documentatia care o compune.

In plus, inainte de construirea unei locuinte trebuie sa se solicite o autorizatie majora de constructie si sa se plateasca taxa corespunzatoare. Se va acorda doar in momentul in care un tehnician de la primarie va aproba proiectul nostru. Perioada poate varia in functie de cat de complex este proiectul sau de volumul de munca al zonei in care se afla locuinta – in mod normal nu depaseste 3 luni.

11 semne ca energie negativa este prezenta in casa ta Te-ar putea interesa si: 11 semne ca energie negativa este prezenta in casa ta

Intrucat majoritatea consiliilor orasenesti tind sa aiba un volum mare de munca, este recomandabil sa prezentati un proiect de baza in prealabil, continuand in acelasi timp sa lucrati la proiectul de executie (care va fi aprobat in final). In acest fel, procedurile sunt simplificate. Odata ce ai licenta, poti incepe sa construiesti casa.

4. Executia lucrarii
Al patrulea pas, si fara indoiala cel mai asteptat, este executia lucrarii. De la fundatii, prin structura, incinte, instalatii, trebuie sa fii foarte atent la fiecare sarcina si, mai ales, sa te bucuri de proces.

Cel mai indicat este sa angajezi o firma de constructii care realizeaza toate elementele reflectate in proiect. Nu uitati sa solicitati mai multe oferte de la diferite companii si sa optati pentru cea mai convenabila in functie de termenele si bugetul pe care le ofera.

Firma de constructii aleasa se va ocupa de planificarea, conducerea si supravegherea lucrarii, controland, in orice moment, calitatea executiei. Pentru inceperea lucrarilor, este necesar ca toti cei implicati: promotorul (proprietarul), constructorul, directorul de constructie (arhitect), directorul de executie a constructiilor (arhitectul tehnic) si coordonatorul de sanatate si securitate sa semneze actul de trasare: un document oficial in care se noteaza ziua inceperii lucrarilor.

De asemenea, o recomandare importanta. Inainte de inceperea lucrarilor, este esential sa fotografiem orice deteriorare a cladirilor adiacente parcelei noastre sau a urbanizarii din jurul nostru (trotuar, borduri, mobilier stradal...). In acest fel, vom avea documentatie grafica in cazul unor eventuale reclamatii sau reclamatii.

5. Design interior
Esential pentru finalizarea unei case este designul interior. Sunt firme de constructii care realizeaza proiecte 'la cheie': proiect + licenta + lucrare + amenajari interioare; Adica au grija de fiecare detaliu inainte de a preda cheile pentru a se muta. In orice caz, poti angaja si separat serviciile unui designer de interior.

Ca un sfat, iar multi proprietari o trec cu vederea, designul interior al casei ar trebui gandit in functie de modul nostru de viata. Vom fi de acord ca un cuplu care locuieste cu animalul de companie nu are aceleasi nevoi ca o familie numeroasa.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 4 sfaturi de care sa tii cont cand iti construiesti o casa

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×