In orice locuinta putem gasi zone greu de decorat; incaperi si colturi mici, inguste sau de forma neobisnuita, a caror distributie provoaca adevarate dureri de cap. Jose Agenjo, designer de interior, ofera cateva idei practice pentru sase spatii dificile din casa.
1. Un spatiu intre coloane
Se intampla uneori ca, intr-o incapere mare, usile, o fereastra, un calorifer sau o coloana sa provoace un spatiu greu de rezolvat. Dupa cum explica Jose Agenjo, designer de interior si proprietar al Jose Agenjo Estudio, „aceste colturi sunt ideale pentru a crea zone de lectura, un birou sau un bar cu scaune pentru bucatarie (in imagine, din stanga)”.
Solutie profesionala: „Eu sfatuiesc sa incadrezi aceasta zona si sa o evidentiezi in loc sa o las neobservata. Pentru a face acest lucru, trebuie sa utilizati texturi si tesaturi care contrasteaza cu restul incaperii. Puteti picta acea bucata de perete sau puteti alege tapet cu un design indraznet pentru a crea o atmosfera mai personala”, spune Agenjo.
2. Golul de sub scari
Norita Zubia, de la Slow & Chic Interiorismo, comenteaza ca merita sa profiti la maximum de spatiile pierdute sub scari.
Solutie profesionala: „Idealul este sa profitati de ele pentru a face dulapuri personalizate, a le inchide si a face acel spatiu mai functional”, spune el.
3. O camera intunecata
Utilizarea albului in orice incapere care are putina lumina naturala va oferi o senzatie de luminozitate, desi uneori poate face camera sa para oarecum rece si fada. Prin urmare, va fi necesar sa adaugati si alte elemente si materiale care sa multiplice senzatia de caldura in spatiu.
Solutie profesionala: „Daca exista putina lumina, trebuie sa transformam acel prim sentiment mohorat intr-un sentiment cald. Ar trebui sa evitati mobilierul si canapelele in tonuri inchise si sa adaugati elemente din lemn care ofera caldura, in tonuri deschise sau medii, plante si, de asemenea, textile, precum paturi si perne”, spune Agenjo.
4. O mica toaleta sau baie
Sunt spatii secundare care, totusi, tind sa fie foarte vizibile atunci cand avem familie si oaspeti. Prin urmare, trebuie sa ai grija maxima de ele cu o nota originala pe pereti sau prin amplasarea unei oglinzi originale cu o lampa de perete.
Solutie profesionala: „Daca pe langa decorarea baii o renovati, acoperiti peretii din zonele fara apa cu gresie pana la o inaltime de 120-140 cm. Pe restul peretelui puteti pune tapet, potrivit pentru zonele umede, sau il vopsiti intr-un ton izbitor”, spune Zubia.
Ai nevoie de un profesionist pentru proiectul tau de amenajare a spatiului?
Gasiti cel mai bun profesionist pentru proiectul dvs. pe Houzz
5. O camera de tesit
Exista case cu unghiuri si proiectii complicate care ingreuneaza distributia spatiului interior. In aceste cazuri, o solutie este rectificarea acestor linii prin corectarea unghiurilor cu panouri de gips-carton. Dar ce sa faci cand nu se poate remedia?
Solutie profesionala: „Atunci cand nu se poate rectifica peretii sau nu vrei sa sacrifici contoare, cea mai buna propunere este sa folosesti mobilierul pentru a crea colturi independente, a proiecta o zona de birou sau o banca cu depozitare la comanda etc. Idei simple care ne vor ajuta sa plasam restul elementelor camerei intr-un mod coerent si echilibrat”, spune Agenjo.
6. O sala minuscula
In general, in casele de astazi holul este un spatiu mic. In acest caz, scopul este de a crea o zona de receptie functionala si frumoasa precum cea din imagine.
Solutie profesionala: „Sfatul meu este sa asezati o oglinda inramata pentru a multiplica senzatia de spatialitate si luminozitate a spatiului, insotita de un raft simplu pe care il putem folosi pe post de golitor de buzunar si /sau o lampa mica care ofera lumina calda mediului. fara a-l supraincarca”, spune Zubia. .