Cele mai intalnite 13 superstitii pe care sa le eviti in casa ta

Cele mai intalnite 13 superstitii pe care sa le eviti in casa ta

In spatiul intim al casei noastre, tesem credinte si ritualuri care sfideaza logica. In aceasta calatorie, exploram radacinile si sfaturile din spatele a 13 superstitii comune. Fiecare are convingerile lui, iar scopul nostru este sa oferim o paleta de explicatii si, mai ales, calm in loc de incertitudine.

Cele 13 superstitii si originile lor cu sugestii intelepte

Va asiguram ca stiti multe dintre aceste superstitii si unele dintre ele va vor fi generat indoiala sau disconfort la un moment dat. Sunt cunoscuti in intreaga lume. Astazi vom aprofunda putin in originea lor si va vom oferi cateva sfaturi pentru a le contracara pentru orice eventualitate si pentru a nu lasa fire libere.

1. Spargerea unei oglinzi aduce sapte ani de ghinion

Origine: Aceasta credinta are radacini in vremurile stravechi, cand oglinzile erau scumpe si se credea ca reflecta sufletul. Blestemul de sapte ani isi are originea in Roma antica, unde durata reinnoirii celulelor era legata de timpul ghinionului.

Sfat: Pentru a contracara, ingropati fragmentele sub lumina lunii pline si marcati un nou inceput. Transforma ghinionul in oportunitate.

2. Nu trece pe sub o scara

Origine: Aceasta superstitie provine din Grecia antica si Egipt, unde forma triunghiulara era legata de divinitate. Trecerea pe sub el era considerata o provocare pentru zei.

Sfat: Pentru a contracara, intoarceti-va, exprimand prudenta si evitand riscurile inutile. Un simplu gest poate risipi ghinionul.

3. Evitati numarul 13

Origine: Triscaidekaphobia, frica de 13, are radacini ancestrale. In mitologia nordica, un banchet fatidic cu 12 participanti a dus la o tragedie, iar numarul 13 a fost asociat cu ghinionul.

Sfat: Pentru a contracara, accepta ca este doar un numar si creeaza-ti propriile experiente pozitive, sfidand orice ghinion. Ghinionul este o perspectiva.

4. Pisica neagra aduce ghinion

Origine: In Evul Mediu, pisicile negre erau asociate cu vrajitoare si intuneric. Se credea ca aceste animale au puteri magice si sunt rele.

Sfat: Pentru a contracara, imbratiseaza compania acestor feline si descopera natura lor jucausa si afectuoasa. Transforma ghinionul in prietenie cu blana.

5. Deschide o umbrela in interiorul casei

Origine: Superstitia este legata de asemanarea umbrelei cu o umbrela de soare funerara. Deschiderea lui in interior era considerata o invitatie la ghinion.

Sfat: Pentru a contracara acest lucru, puneti umbrela deoparte inainte de a intra sau desfaceti-o la soare, evitand astfel orice influenta nefasta. Prin acest act, risipiti ghinionul si imbratisati protectia solara.

6. Nu pune pantofi pe pat

Origine: Radacina acestei superstitii este in igiena. Pantofii acumuleaza murdarie de pe strada, iar punerea lor pe pat este considerata un act impur.

10 trucuri de decor care iti vor schimba casa Te-ar putea interesa si: 10 trucuri de decor care iti vor schimba casa

Sfat: Pentru a contracara, a pastra igiena si linistea, mentinandu-va refugiul de odihna fara impuritati. Astfel, creezi un sanctuar fara ghinion.

7. Oglinzile din fata patului atrag cosmaruri

Origine: Se crede ca oglinzile pot capta sufletul in timpul somnului. In Evul Mediu, oamenii evitau sa se infrunte cu oglinzile in timp ce dormeau.

Sfat: Pentru a contracara acest lucru, pozitionati oglinda astfel incat sa nu reflecte patul sau sa o acopere inainte de culcare, incurajand vise linistite si alungand noptile proaste.

8. Evitati deschiderea umbrelelor in interior

Origine: Se crede ca deschiderea unei umbrele in interior jigneste spiritele din camin, ceea ce ar putea aduce nenorocire casei.

Sfat: Pentru a contracara acest lucru, lasa-ti umbrela inainte de a intra sau afiseaza-o sub cerul liber, respectand astfel traditiile si evitand nenorocirea.

9. Nu matura noaptea

Origine: Superstitia se bazeaza pe credinta ca maturatul pe timp de noapte ar putea matura norocul sau spiritele binevoitoare din casa.

Sfat: Pentru a contracara, asteptati pana dimineata sau lumineaza-ti calea cu lumini suplimentare, mentinand energia pozitiva in casa ta si evitand ghinionul.

10. Bate in lemn pentru a evita ghinionul

Origine: Ciocanirea in lemn este considerata protectoare in multe culturi. Se crede ca spiritele rele se tem de lemn.

Sfat: Pentru a contracara, continuati sa bateti in lemn ca un gest de precautie si bazati-va pe propriile abilitati pentru a mentine norocul. Cu aceasta practica, faci un scut de incredere.

11. Nu asezati paturi sub grinzi:

Origine: Aceasta superstitie este derivata din arhitectura. Grinzile sunt asociate cu ghinionul, deoarece forma lor seamana cu un sicriu.

Sfat: Pentru a contracara, pozitionati patul astfel incat fasciculul sa nu interfereze si sa creati un mediu echilibrat si armonios. Astfel, transformi ghinionul in armonie.

12. Marti 13 este ghinion

Origine: Combinatia zilei de marti si a zilei de 13 este considerata cu ghinion in unele culturi. Dateaza din mitologia greaca si nordica, unde ziua de marti este legata de razboi, iar ziua de 13 de tradare.

Sfat: Pentru a contracara, traieste marti, 13 ca orice alta zi, provocand superstitia si forjandu-ti propriul destin. Cu acest act, scapi de ghinion si iti recastigi controlul.

13. Evitati incrucisarea cutitelor

Origine: Superstitia de a nu incrucisa cutitele vine din credinta ca acest lucru poate duce la conflicte sau lupte in casa. Unele culturi il considera un semn rau sau un simbol al discordiei.

Sfat: Pentru a contracara, depozitati-va cutitele astfel incat sa nu se incruciseze si pastrati pacea in casa dvs., luand masuri de precautie pentru a evita conflictele inutile. Ghinionul se risipeste odata cu armonia in convietuire.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cele mai intalnite 13 superstitii pe care sa le eviti in casa ta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×