Cum sa transformi o baie mica intr-una confortabila si functionala?

Cum sa transformi o baie mica intr-una confortabila si functionala?

Desi impartasim adesea fotografii cu bai medii si chiar mari, adevarul este ca marea majoritate a oamenilor nu au norocul sa aiba acele spatii. Desi am aratat in diferite articole ca baile mici pot fi frumoase, dar le putem face confortabile si functionale?

Pur si simplu trebuie sa luam in considerare o serie de lucruri. Un decalog pe care trebuie sa-l invatam si sa-l consemnam daca ne gandim sa renovam o baie mica. In continuare, va spunem cum sa faceti o baie mica confortabila si functionala.

Respectati masuratorile recomandate intre fiecare element al baii

Intr-o baie mica, cel mai important lucru este masurarea corecta. Pentru ca acesta sa fie complet confortabil si functional, atunci cand se fac masuratori, trebuie luate drept referinta cele ale corpului uman. Aceste masuri sunt cunoscute ca sisteme de proportionalitate antropomorfa. In acest fel, se intelege ca toate spatiile arhitecturale sunt o prelungire a corpului uman.

De ce este acest lucru important? Pentru ca pentru ca o baie sa fie confortabila si functionala, aceste masuri trebuie intotdeauna luate in considerare. O baie care nu indeplineste cerintele minime care exista pe baza corpului uman va fi mai putin confortabila. Evident, daca avem mai mult spatiu putem lasa mai multi metri intre chiuveta si toaleta, de exemplu. Totusi, daca este un spatiu mic, stim ca cel putin va trebui sa tinem cont de aceste masuratori pentru a putea calcula dimensiunile mobilierului si toaletelor, precum si distanta dintre toate.

Usi glisante ca esentiale

Cand avem foarte putin spatiu, atat in ​​bai, cat si in alte incaperi, setul de usi traditionale poate fi cel mai mare dusman al nostru. Deschiderea unei usi batante inseamna ca spatiul care trece prin ea este un spatiu inutilizabil. In cazul instalarii unei usi glisante vom elibera contoare pentru a putea include mai mult mobilier de depozitare, de exemplu.

Cum alegem cea mai buna sticla pentru ferestrele termopan Te-ar putea interesa si: Cum alegem cea mai buna sticla pentru ferestrele termopan

Pentru a avea o idee, pentru fiecare usa glisanta pe care o instalam vom castiga 1,5 m² de suprafata libera. In plus, circulatia va deveni mult mai fluida. Acest lucru este valabil si pentru paravanele de dus sau cada, lucru care nu se spune in mod normal; Paravanele de baie cu usi glisante evita si jocul balansoarelor, ceea ce inseamna economisirea spatiului si, in consecinta, o baie mai confortabila si mai functionala.

Depozitare inalta, joasa si sertar

Daca folosim spatiu de depozitare inalt, vom elibera spatiu pe podea, lucru care este intotdeauna bun pentru o mai mare circulatie. In plus, vom evita sa ne aplecam pentru a ne apuca lucrurile, o pozitie a corpului care necesita si mai mult spatiu.

Daca instalati dulapuri de baza, este mai bine ca acestea sa aiba sertare detasabile in loc de usi batante. Da, este adevarat ca acest lucru poate creste pretul unei piese de mobilier, dar usile batante, asa cum am spus deja, ocupa mai mult spatiu.

Toalete suspendate si rezervoare incorporate

Daca am invatat ceva in toti acesti ani, este ca toaletele suspendate sunt cea mai buna optiune pentru baile mici. Acestea ofera o mai mare spatiu, dar imbunatatesc si curatenia acestei incaperi. La fel, rezervoarele incorporate sunt intotdeauna un succes.

Oglinzi de baie care nu sunt folosite doar pentru a te uita la tine

Oglinzile intr-o baie sunt necesare, dar cu atat mai mult in baile mici. Nu numai ca ne ajuta sa ne curatam, ci ne vor ajuta si sa extindem vizual incaperile oferind o adancime mai mare. Putem umple un perete cu oglinzi, de exemplu, optam pentru oglinzi XXL sau punem o oglinda dubla. Sunt elemente care nu scad niciodata, ele adauga intotdeauna.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa transformi o baie mica intr-una confortabila si functionala?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×