YouTube impune limite pentru videoclipurile recomandate adolescentilor

YouTube impune limite pentru videoclipurile recomandate adolescentilor

YouTube a anuntat ca limiteaza frecventa cu care videoclipurile legate de subiecte precum greutatea corporala si agresiunea sociala sunt recomandate utilizatorilor adolescenti din SUA, pe fondul unui numar tot mai mare de procese impotriva platformelor de social media, inclusiv a platformei detinute de Google, sustinand ca acestea contribuie la criza de sanatate mintala a adolescentilor.

Fapte cheie

YouTube si Comitetul sau consultativ pentru tineri si familii au identificat categorii de videoclipuri care „ar putea fi problematice pentru unii adolescenti daca sunt vizionate in repetate”, se spune intr-o postare pe blog.

Continutul include videoclipuri care compara si idealizeaza anumite trasaturi fizice si greutati corporale sau arata agresiune sociala pe care o defineste ca lupte fara contact si intimidare, se spune in postarea blogului.

Platforma limiteaza cat de des utilizatorii adolescenti primesc videoclipuri recomandate legate de aceste subiecte in SUA incepand de joi si va adauga mai multe tari in cursul anului viitor, a spus YouTube.

YouTube a fost dat in judecata alaturi de alte platforme de social media de cel putin trei districte scolare, inclusiv scolile publice din Seattle, care au spus ca platformele „provoaca o criza de sanatate mintala a tinerilor”, ceea ce face dificil pentru scoli „sa-si indeplineasca misiunea educationala”, s-a raportat.

In 2018, expertii in sanatate mintala au avertizat ca continutul inadecvat care trece prin fisurile procesului de moderare al YouTube a contribuit la anxietate si la comportamentul sexual inadecvat in randul copiilor mai mici, s-a raportat.

YouTube a declarat in anuntul sau ca este sfatuit de experti independenti cu experienta in mediul academic, organizatii nonprofit si clinici cu privire la modul in care continutul online poate afecta bunastarea adolescentilor.

Fundal cheie

In 2018, YouTube si-a lansat Comitetul consultativ pentru tineri si familii pentru a afla mai multe despre dezvoltarea adolescentilor si despre modul in care adolescentii pot fi afectati de ceea ce vad online. Allison Briscoe-Smith, un membru al comitetului care este clinician si cercetator, a declarat in postarea pe blogul YouTube ca vizualizarea frecventa a continutului „care idealizeaza standardele sau comportamentele nesanatoase poate sublinia mesajele potential problematice – iar aceste mesaje pot avea un impact asupra modului in care se vad unii adolescenti. ” In procesul sau impotriva YouTube si a altor platforme de socializare, sistemul scolar public al judetului Howard din Maryland a acuzat platformele ca sunt „dependente si periculoase” si a spus ca au „recablat” modul in care tinerii „gandesc, simt si se comporta”.

3 solutii pentru a elibera spatiu de stocare pe Gmail Te-ar putea interesa si: 3 solutii pentru a elibera spatiu de stocare pe Gmail

YouTube a declarat in postarea pe blog ca continua sa-si impuna Regulile comunitatii pentru a elimina continutul care incalca politicile sale privind „siguranta copiilor, tulburarile de alimentatie, discursul instigator la ura si hartuirea”. De asemenea, YouTube isi actualizeaza mementourile Ia o pauza si Ora de culcare pentru a fi afisate mai vizibil si mai frecvent de cand a lansat functiile in 2018 si isi mareste panourile de resurse de criza, astfel incat utilizatorii sa poata cauta prin subiecte de ajutor daca cauta continut legat de sinucidere si autoagresiune. Un purtator de cuvant al YouTube a declarat pentru Forbes ca sanatatea mintala a adolescentilor si a telespectatorilor mai tineri este „o prioritate continua” pentru platforma.

Tangenta

Meta, compania-mama a Facebook si Instagram, a fost dat in judecata saptamana trecuta de un grup de 33 de state pentru ca ar fi vizat copiii cu caracteristici care creeaza dependenta si promovarea unui comportament daunator.

Numar mare

95%. Acesta este procentul de adolescenti care au spus ca folosesc YouTube intr-un sondaj al Centrului de Cercetare Pew.

Contra

Avizul Chirurgului General al SUA privind retelele sociale si sanatatea mintala a tinerilor pentru 2023 a spus ca dovezile arata ca „retelele sociale pot avea beneficii pentru unii copii si adolescenti”, dar ca exista indicii ca „poate avea, de asemenea, un risc profund de afectare a sanatatii mintale si bunastarea copiilor si adolescentilor.”


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la YouTube impune limite pentru videoclipurile recomandate adolescentilor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×