Care sunt avantajele renovarii iarna?

Care sunt avantajele renovarii iarna?

Putini oameni stiu ca a face o renovare iarna este mai ieftin decat vara. Vor fi mai putine intarzieri in obtinerea licentelor sau ca se vor evita de obicei intarzierile tipice in livrarea materialelor din cauza prabusirii sarbatorilor de vara. Am consultat doi profesionisti despre avantajele efectuarii unei renovari a locuintei pe timp de iarna.

Ce renovari se pot face iarna

Se presupune ca vara este cel mai bun moment pentru a face o renovare, dar exista anumite renovari complete si partiale pentru care vremea rece este favorabila. Arhitectul Alejandro Ortiz confirma ca practic toate lucrarile interioare care nu au componenta de apa se pot face iarna. „Ar putea fi o redistribuire a peretilor, acoperirilor de pereti interioare, instalarea de unitati de aer conditionat etc.”

  • Redistribuiti peretii casei. Gipsul este materialul folosit la fabricarea placilor de gips-carton si se usuca mai bine fara a se crapa pe vreme rece. In timpul iernii, poate fi folosit pentru a face rafturi incorporate, a redistribui o camera in plan deschis cu noi pereti despartitori sau a acoperi peretii pentru a imbunatati izolarea termica si fonica a casei. Profesionistii sfatuiesc sa nu se efectueze renovari in timpul iernii in care „cimentul, si deci apa, este o componenta determinanta”, explica Ortiz.
  • Pune podele noi. „O alta posibilitate in ceea ce numim o lucrare uscata ar fi instalarea de podele plutitoare sau de vinil”, spune Ortiz. Este o lucrare simpla in care nu se folosesc materiale cu apa, care sunt cele care se usuca mai rau iarna. „Pe podea, mortarele adezive pentru primirea placilor se usuca rapid; In rest, pardoseala mai buna si parchet plutitor. In exterior folosesc de obicei sisteme uscate, de exemplu, pardoseli tehnice”, spune Millan. Daca locuinta are parchet, poti profita de el pentru a-l slefui si a-i reda aspectul inca din prima zi.
  • Instalarea aparatelor de aer conditionat: unul dintre principalele motive pentru montarea unitatilor split de perete pe timpul iernii este ca este sezonul in care preturile sunt cele mai mici – instalarea acestora se poate face indiferent de sezonul anului in care ne aflam. Este, de asemenea, o modalitate de a-ti pregati casa pentru vara si de a nu lasa totul pana in ultimul moment.
  • Reinnoiti acoperisul. „Ceea ce este cel mai ingrijorator la aceasta lucrare este zapada si ploaia. Prin urmare, este indicat sa ne gandim la solutii uscate, precum placi tip sandwich cu izolatie incorporata si placi de hidroizolatie sub gresie. O alta optiune este achizitionarea de sisteme autoportante care sunt alcatuite din izolatie rigida si tot ceea ce este necesar pentru a primi placile fara a fi nevoie de mortar”, spune Millan.

    Renovari rapide: 3 apartamente renovate in mai putin de 3 luni!

    Care strat de acoperire este cel mai bun pentru a renova baia? Te-ar putea interesa si: Care strat de acoperire este cel mai bun pentru a renova baia?

Avantajele de a face o renovare iarna

  • Mai putine intarzieri in obtinerea autorizatiilor de constructie. In timpul iernii veti evita intarzierile – cu exceptia ferestrei care se desfasoara in perioada 15 decembrie - 7 ianuarie. „Puteti evita vacanta de vara, in care corpul tehnicienilor din consiliu este redus din cauza vacantelor si, prin urmare, timpii sunt prelungiti”, explica Ortiz.
  • Evitati intarzierile. „Facand o treaba in timpul iernii, de obicei, se evita intarzierile din cauza sarbatorilor si materialele comandate nu sosesc la timp”, conform lui Millan.
  • Cele mai bune preturi. „Lucrarile de renovare pe timp de iarna sunt interesante pentru ca firmele de constructii au de obicei mai multa disponibilitate. Priza mare apare inainte si dupa vara. In consecinta, lucrarile de iarna au loc mai mare de negociere pentru ca nu este atat de mare cerere si pot fi putin mai ieftine”, spune Ortiz.
  • Detectarea rapida a problemelor viitoare. Zilele reci, cu cateva ore de soare si uneori ploi abundente, va permit sa detectati rapid daca exista umiditate, fisuri sau probleme de izolare termica in timpul renovarii. In plus, faciliteaza localizarea spatiilor lipsite de lumina pentru a propune o renovare care sa o puna in valoare.
  • Temperaturi favorabile pentru uscarea unor materiale. Temperaturile de iarna sunt favorabile pentru materiale precum tencuiala, cimentul sau lacul. In plus, „toate lucrarile interioare, fie ca sunt renovari complete sau partiale, nu vor trebui sa ia in considerare evenimente neprevazute si intarzieri din cauza ploii”, conchide Ortiz.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Care sunt avantajele renovarii iarna?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×