10 motive pentru a alege o bucatarie in culori intunecate

Negrul este culoarea preferata a multor oameni, dar de obicei nu se bucura de aceeasi receptie atunci cand vine vorba de a-l folosi pentru a decora interioarele unei locuinte, cu atat mai putin intr-o bucatarie, cand tendinta dominanta a bucatariilor albe este inca atat de in voga. .an dupa an. Acest lucru este mai mult decat de inteles daca il priviti dintr-un punct de vedere mai functional: din cauza extinderii oraselor, locuintele tind sa devina din ce in ce mai mici, iar bucatariile nu fac exceptie de la acest fapt, motiv pentru care este necesar sa cautati spatialitate, lumina si spatiu la nivel vizual prin alb si intreaga gama cromatica a umbrelor luminoase.

Cu toate acestea, avand posibilitatea de a instala o bucatarie intr-un spatiu cu suficienti metri patrati si multa lumina naturala, ai si ocazia sa demonstrezi ca riscul cromatic poate fi extrem de profitabil.Asa propovaduiesc din plin unele studiouri de design interior si designeri. cel mai tare din ziua de azi, cu proiecte de bucatarie intunecate care incalca regulile si dezvaluie spatii clasice pline de avangarda care functioneaza cu adevarat la nivel estetic.

Intruchipand unul dintre stilurile predominante in cadrul tendintelor majore de decorare din 2020, negru, antracit sau grafit, atat pe usile dulapurilor si alte piese de mobilier, cat si pe blaturi, chiuvete, robinete si electrocasnice, sunt nominalizate pentru a ocupa unele dintre cele mai relevante bucatarii din design interior contemporan, si desi pot reprezenta una dintre cele mai indraznete actiuni decorative pe care un expert le poate implementa intr-un spatiu, este clar ca stiind bine cum sa o faca, culorile negre si inchise nu sunt ceea ce sa denote agresivitate, tristete sau pesimism. .

Cum sa-l protejezi bine in bucatarie, astfel incat sa nu transmita o senzatie de intuneric la intrarea in ea? Am cautat pe internet in cautarea celor mai impecabile bucatarii intunecate si in fiecare am vazut o formula sau un ghid estetic care este responsabila pentru ca negrul si paleta sa de culori derivata sa apara in toata splendoarea si sa garanteze un echilibru armonios cu restul elemente, mai ales intr-un moment in care bucataria capata mai multa prezenta si proeminenta in casa intrucat este locul de intalnire pentru intreaga familie. Daca esti un iubitor al culorilor negre si inchise, aceste sfaturi te vor ajuta sa o faci realitate si sa obtii o bucatarie intunecata cu un design unic.

Contrast cu albul

Exista un motiv pentru care contrariile se atrag. Impactul acestei bucatarii cu alb pe blat si gresie si negru pe mobilierul de jos este foarte real. Poate fi o varianta foarte buna daca nu vrei sa te angajezi atat de mult pe tonuri inchise, este o formula intermediara care continua sa transmita spatialitate si lumina in acelasi timp cu avangarda si eleganta. Luati nota de detalii precum manerele si alte accesorii aurii.

Mizati pe materiale naturale

Daca decideti sa va vopsiti bucataria in negru absolut, un sfat foarte logic este sa o faceti mai calda si sa o contrastati introducand accente de lemn : pe blat, usile superioare ale dulapurilor, ramele electrocasnicelor.

„Abordarea renovarii acestei bucatarii deschise a fost clara si simpla din conceptia ei, unde ne-am jucat cu o gama de culori deschise si inchise , care contrasteaza si dialogheaza in acelasi timp. Blatul, realizat din granit negru , provoaca citirea insulei si ca un volum compact”, confirma Ana Andres, arhitect la La Reina Obrera, responsabil pentru acest proiect de renovare a bucatariei si castigatoare a premiilor „Best of Houzz” de anul acesta. anus .

Combinati cu alte culori si modele

Optarea pentru negru sau alte culori inchise intr-un spatiu nu inseamna ca toate elementele trebuie sa fie in aceste culori. Adaugarea de puncte de interes in alte tonuri sau modele, cum ar fi placi vibrante sau vinil, poate face toata diferenta.

Alege-ti tonul

Pentru ca nu toate negrurile sunt la fel si in functie de lumina naturala care patrunde in bucatarie, de spatiile din jurul acesteia sau de propriile preferinte personale, vei fi interesat de un albastru foarte inchis, antracit sau cel mai pur negru . Cel mai bun lucru este sa obtineti cateva mostre de culoare si sa le incercati la fata locului impreuna cu accesorii, electrocasnice si mobilier auxiliar.

Meci mixt

Acordati atentie diversitatii texturilor si materialelor pe care le aveti la dispozitie . De exemplu, placile de metrou stralucitoare adauga profunzime si textura, la fel ca stratificarea diferitelor materiale si finisaje in ansamblul final pentru a adauga dinamism si o senzatie lustruita.

Cu marmura, un combo elegant

Combinarea negrului mobilierului de bucatarie cu blatul sau farfuria din marmura , pe langa faptul ca ofera o viziune incredibil de sofisticata si de vis, constituie suprafete foarte usor de curatat.

Monocrom

Pentru bucatariile negre cu accente neutre (in alb, gri deschis sau crem), o optiune buna de a adauga stil pot fi elementele vopsite neasteptat in negru mat precum electrocasnicele, lampile cu pandantiv, manerele sau robinetele.

Ultimele atingeri

De exemplu, niste scaune inalte complet negre, rama neagra a unui poster sau niste ustensile de bucatarie invelite in aceasta culoare misterioasa.

Pentru a adauga farmec si caldura, foloseste elemente si idei decorative mai traditionale precum oale si ustensile atarnate de tavan, cutii de lemn si cosuri de rachita pentru a depozita fructe si legume, ca in acest proiect realizat de studioul Personalk cu bucatarie Delamora ( design de Jose Antonio Joya).

Finisaje impecabile

Nu uitati sa echilibrati finisajele mate sau lucioase , deoarece un exces de unul sau altul poate duce la un efect prea aglomerat. Compara toate elementele din bucatarie: daca frigiderul tau este din otel inoxidabil, opteaza pentru alte elemente in negru mat.

Solul, foarte important

Ai nevoie de caldura suplimentara? Este clar, o podea din lemn laminat . Ati folosit deja lemn, marmura sau alte materiale in mobilier sau blat? O pardoseala din microciment sau panouri negre pentru a adauga un punct dramatic, desi daca cu aceasta optiune bucataria ta pare prea intunecata, poti incorpora un covor clasic sau din fibre naturale pentru a-l face si mai cald si primitor.