Cum să îți alegi anvelopele off road?

Cum să îți alegi anvelopele off road?

Aventurile off road sunt pline de adrenalină și oferă practicanților multă distracție. Pasionații de off-road trebuie să aleagă de fiecare dată mașinile potrivite care să le permită să se distreze în siguranță, indiferent de zona în care aleg să conducă. Desigur, este foarte important de menționat încă de la început că nu toate mașinile sunt potrivite de off-road. Deci, primul pas pentru siguranță este să ai mașina potrivită și apoi să alegi anvelopele off road pentru ea.

Cum se alege dimensiunea pentru anvelope off-road?

Atunci când trebuie să cumperi  anvelope off-road primul și cel mai important pas este să selectezi dimensiunea corectă a anvelopelor. Diametrul, lățimea și înălțimea joacă un rol esențial în siguranță, ceea ce înseamnă că trebuie să le acorzi atenție. Va trebui să ții cont de modelul de mașină pe care îl ai și de cerințele pe care acesta le are, de recomandările producătorului și de informațiile din talon. 

Pentru a obține aceste date este important să citești inclusiv cartea mașinii acolo unde sunt date toate detaliile. Cea mai bună metodă pentru a afla dimensiunea potrivit este să suni producătorul și să întrebi sau să vorbești cu un mecanic. Acesta din urmă va ști care sunt anvelopele potrivite pentru tine. 

De asemenea, poți verifica și manualul mașinii acolo unde sunt trecute aceste dimensiuni. Poți să ceri și informații din magazinele care comercializează anvelope off-road sau poți căuta informații utile în publicațiile de pe internet. Aceste date sunt trecute și în talonul mașinii și le poți lua de acolo. 

Când este bine să îți pui anvelope off-road?

Este ideal să cumperi anvelope off-road atunci când drumul pe care urmează să îl parcurgi este foarte accidentat. Ține cont de tipul de traseu parcurs pentru că este posibil să ai nevoie de anvelope speciale. Spre exemplu, nu toate anvelopele de off-road se descurcă bine pe noroi sau apă. În funcție de dificultatea traseului vei alege anvelope cu un profil care să corespundă.

Ce sa alegi intre un smartwatch si smartband? Te-ar putea interesa si: Ce sa alegi intre un smartwatch si smartband?

Sunt trasee pe care vei întâlni condiții de umiditate extrem, noroi, gheață sau pur și simplu trasee cu teren foarte abrupt. Acesta este și motivul pentru care anvelopele trebuie să fie alese ținând cont de anumiți factori de performanță. În general, pe anvelopele pentru off-road vei vedea indicele M+S care este o abreviere de la Mud și Snow. Anvelopele care acest indice sunt aderente pentru orice tip de carosabil.

Este recomandat să ții cont și de alți factori care pot face ca o anvelopă să fie bună pentru traseul pe care îl parcurgi. Temperatura recomandată de utilizare, indicele de viteză și de sarcină, consumul de combustibil și capacitatea de rulare sunt detalii care pot face ca anumite modele să fie bune pentru tine sau nu. 

Ca această componentă să aibă maximum de performanță este indicat să o folosești corect. Se recomandă să eviți variantele all season pentru teren accidentat iarna deoarece nu oferă aderență la fel de ca cele special create pentru zăpadă, mai ales în condiții extreme și de teren acoperit cu polei, gheață  sau omăt. La sesiunile de off-road pentru iarnă sunt recomandate anvelopele dedicate, concepute pentru acest sezon. 

Este ideal să se aleagă produse cu profil de 13-17 mm atunci când sunt utilizate pe trasee off-road, pentru că această caracteristică va ajuta la un bun controlul la frânare și în derapaje, evitând astfel evenimentele nedorite care pot să apară în timpul călătoriei.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum să îți alegi anvelopele off road?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×