8 idei de renovare pentru un apartament mic

8 idei de renovare pentru un apartament mic

Gandirea atenta la distributie sau neutilizarea excesiva a mobilierului sunt doua sfaturi de baza ale unui arhitect pe care l-am consultat despre cum sa profitam la maximum de metrii unui apartament mic. Renovarea spatiilor mici nu este o sarcina usoara. Printre altele, trebuie sa fie primitori fara a fi aglomerati; au suficient spatiu de depozitare si multa lumina si au o circulatie fluida si confortabila.

Pe scurt, sunt multe caracteristici de luat in calcul pentru a transforma cativa metri in casa perfecta (sau aproape). Pentru a lamuri dubiile, l-am intrebat pe Jorge Nunez, designer de interior , care, printre altele, realizeaza si renovari de apartamente mici, cum sa stoarce posibilitatile unui apartament in care nu sunt prea multi metri patrati. 

1 / 8

Concepeti spatiul ca intreg

Ce intelegem prin aceasta afirmatie oarecum abstracta? „Este important sa omogenizezi decorul prin materiale, finisaje si culoare astfel incat fiecare zona sa fie bine definita, dar integrata in ansamblu in acelasi timp”, spune Nunez. Un exemplu: in cazul lor, bucatariile deschise spre living sunt tratate „ca o alta piesa de mobilier” astfel incat sa fie bine integrate cu restul spatiilor din apartament.

2 / 8

Nu va zgariti la depozitare

Acest aspect este fundamental. A avea suficienta capacitate de depozitare intr-un apartament mic asigura ca totul este la locul sau si spatiul se simte organizat. Nunez opteaza pentru folosirea de mobilier din lemn la comanda proiectat la milimetru „pentru a putea optimiza si profita de tot spatiul disponibil”.

3 / 8

Conectati vizual camerele

Prin conectarea vizuala a diferitelor spatii ale unui apartament mic, se obtine o adancime vizuala mai mare. Nunez recomanda sa o faceti „prin gauri sau ferestre interioare in peretii despartitori”. Proiectarea unui hublo pentru a conecta doua spatii este o solutie distractiva. De asemenea, puteti deschide un spatiu intre dormitor si dressing sau puteti utiliza trecerea mai conventionala pentru a conecta bucataria cu restul zonei de zi. 

4 / 8

Ce model si ce material sa alegi pentru ferestrele casei? Te-ar putea interesa si: Ce model si ce material sa alegi pentru ferestrele casei?

Profitati de lumina naturala... si evitati lampile de podea

Profitarea de lumina naturala este esentiala pentru a face un apartament mic sa para mai mare. Daca apartamentul are suficienta lumina naturala, cea mai buna idee este sa-l lasi sa inunde restul spatiilor folosind „paravane de sticla sau separatoare permeabile la lumina”, spune Nunez. 

5 / 8

Gandeste vertical

De la dulapuri realizate la comanda, care merg de la podea la tavan, la motive de pe pereti care ofera profunzime vizuala si usi mari, Nunez subliniaza ca este important sa „generam elemente verticale care sa ofere senzatia ca spatiul este mai mare, mai ales atunci cand tavanele sunt joase.

6 / 8

Proiectati circulatii de fluide

Una dintre regulile de aur atunci cand renovati apartamente mici. Este esential ca „treptele catre diferitele zone ale locuintei, precum camera de zi, dormitorul si baia sa nu interfereze intre ele”, spune arhitectul.

7 / 8

Patul, pliabil

In apartamentele sau garsonierele foarte mici, in care tot spatiul este unit, un pat pliant este o solutie esentiala deoarece va permite sa profitati de acei cinci sau sase metri patrati pe care patul ii elibereaza pentru a avea o zona de lucru sau de luat masa in timpul zilei. .

8/ 8

Formeaza medii confortabile si calme

In apartamentele mici este mai bine sa optati pentru un decor mai neutru, dar fara a uita sa adaugati o nota calda. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa „utilizati mobilier cu linii curate si materiale naturale, precum lemnul sau piatra, pentru a transforma locuinta intr-un refugiu. De asemenea, este important sa tineti cont de proportia dintre volumul ocupat de mobilier si spatiu. ocupa." ii inconjoara pentru a nu supraincarca locuinta", spune Nunez. In plus, pentru ca renovarea sa nu fie plata si plictisitoare, ar trebui sa incerci sa generezi o senzatie de volum prin combinarea textilelor sau folosind culoarea ca nota de accent atunci cand tapitezi o canapea, de exemplu.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 8 idei de renovare pentru un apartament mic

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×